Over Ons

EEN LEVENDIGE GEMEENSCHAP

"Zonnewending is een levendige gemeenschap die een lokale en autonome voedselvoorziening manifesteert. Holistische zorg, vrij onderwijs, kunst, cultuur én spiritualiteit vervullen een wezenlijke rol. We werken samen met lokale en regionale organisaties en ondernemers waar wij verwantschap mee hebben."

Gemeenschap Zonnewending

Gemeenschap Zonnewending bestaat inmiddels uit een groep van ruim 70 inwoners uit de dorpen Eelde-Paterswolde, Eelderwolde, Haren, Glimmen, Vries, Peize, Roden én uit de stad Groningen. Deze groep vormt de het hart van Zonnewending.

Lees hier meer over onze visie en missie.

 

Zelfoogsttuin Zonnewending

Zonnewending heeft tot doel om een lokale, collectieve zelfoogsttuin te realiseren voor bewoners in en rondom het dorp Eelde-Paterswolde.

Dit doel is ontstaan vanuit het verlangen om verantwoordelijkheid te nemen in het terugbrengen van voedselproductie dicht bij de mensen zelf, op een wijze die regeneratief en toekomstbestendig is. Deze groep voelt het verlangen een plek te verwezenlijken waar verbondenheid is, tussen de mensen en met wát ze doen.

 

Stichting Zonnewending

Stichting Zonnewending is opgericht op 12 april 2022. Het bestuur is verantwoordelijk voor de aankoop of pacht van grond en vastgoed ten dienste van de gemeenschap en de tuinderij.

ZONNEWENDING

De naam Zonnewending is tot ons gekomen op een bijzondere dag, namelijk op 21 december 2021, de winterzonnewende. De naam draagt verschillende betekenissen in zich die symbool staan voor onze gemeenschap,